Nieuws

Adem

Je wilt het dit jaar allemaal anders doen. Maar hoe?
Je hebt een duwtje in de goede richting nodig, maak een afspraak. 
Zo weet jij wat nodig is om je kansen te pakken en tot actie over kan gaan.
Geplaatst 05-01-2022

Wil je gladde en strakke benen?

Een cupping massage kuur bestaat uit 5 behadelingen die een heel goed resultaat geven en behouden. Tijdens de bindweefsel massage gebruik ik bijna altijd de cups, deze zijn zeer effectief en geeft een heel goed resultaat. De kuur biedt ook een perfecte ondersteuning tijdens het afvallen. Het stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing. Het resultaat is een verbetering van de conditie van de huid waardoor deze strakker en gladder wordt en cellulite effectief tegengaat.  
Maak snel een afspraak op 0618393634.
Geplaatst 13-09-2021

Leren mediteren

Wil jij starten met mediteren? Dit kan je leven veranderen. Het biedt vele voordelen, mediteren is niet alleen belangrijk voor een optimaal functionerend brein het geeft een rustiger en gelukkiger leven. Mediteren verbeterd je prestaties, slaap en concentratie vermogen.
In September start ik een cursus leren mediteren.
Wil je meer informatie over de cursus mail mij dan:
mascha@vitallifecoach.nl


Geplaatst 05-07-2021

Wil je een ontspanningsoefening aanleren?

Ademtechniek: de  verbonden ademhaling.
De verbonden ademhaling is een krachtige techniek om je lichaam van meer energie te voorzien. Het zorgt ervoor dat blokkades verwerkt kunnen worden door het lichaam. Bel voor een afspraak.
Geplaatst 24-03-2021

Wat is Jouw leefstijl?

Ben jij succesvol maar uit balans? Zorg voor de juiste zelfzorg en investeer in jezelf. Voor meer energie, rust in je hoofd en voldoening in je leven. Ik kijk samen met jou naar je voeding, beweging ,ontspanning, een nieuwe mindset. 
Geplaatst 07-12-2020

In deze lastige tijd van Corona is het belangrijk om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Wat doe jij om je weerstand optimaal te houden?
Geplaatst 14-10-2020

Ontspanningsmassage

Soms ben je toe aan rust en ontspanning. Dan is een ontspanningsmassage een fijn intermezzo om zowel lichaam als geest tot rust te brengen.
Ontspanningsmassage is voor iedereen.
De naam zegt het al; deze massage zorgt voor ontspanning.
Voor deze tafelmassages gebruik ik mijn eigen oliën. Door de gestructureerde manier van aanraken wordt de bloedsomloop versneld en worden afvalstoffen afgedreven; blokkades worden verminderd of zelfs verwijderd. Schouders en nek worden hier uiteraard ook mee behandeld.

Stoelmassage

De effecten van een stoelmassage zijn inmiddels bewezen: ziekteverzuim wordt teruggedrongen en stress gerelateerde klachten worden voorkomen.
Tijdens de massage zit je in een ergonomische stoel die wordt afgesteld op jouw lichaam. De drukpuntmassage zorgt ervoor dat bloedsomloop en energiedoorstroming worden gestimuleerd. Door de massage word je meer bewust van je lichaamshouding. Ook kun je advies krijgen omtrent houding, ergonomie en gezondheid.

ONTSPANNENDE INDIANSE HOOFDMASSAGE

Hoofdmassage is een eeuwenoude hoofdzaak: het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken. Stress en spanningen kunnen het hoofd een gespannen gevoel geven. Door direct op dit gebied te masseren, ontstaat snel een diepe en heerlijke ontspanning. Hoofdmassage wordt door heel Azië, van Iran tot Japan bij vrijwel elke kapper gegeven. Uit een aantal stijlen van deze landen is de hoofdmassage gecreëerd. 
Tarieven

      

De hoofdmassage wordt gegeven bij een rechtop zittende positie, de schouders en nek worden hier uiteraard ook mee behandeld.

In 20 minuten een gevoel van totale ontspanning, een mooie combinatie met een uitgebreide voetmassage.

voetreflex

Wat is voetreflex?

Voetreflex is een aanvullende geneeswijze, die erop gericht is om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Een voetreflexmassage kan verschillende dingen voor u betekenen; een diep ontspannende therapie, een klachtenbehandeling of voor preventie van problemen van fysieke of mentale aard.

Spanningen en bepaalde gedachtepatronen kunnen blokkades veroorzaken, waardoor de energie niet meer vrijelijk kan stromen. Hierdoor raakt de balans tussen lichaam en geest verstoord. Alle organen, klieren en weefsels hebben zenuwuiteinden in de voeten. Voetreflexmassage geeft deze zenuwuiteinden impulsen waardoor de energie weer vrij gaat stromen en de natuurlijke balans wordt hersteld.

De voetreflexoloog geneest niet; maar door de behandeling wordt het natuurlijke, zelf genezend vermogen van het lichaam hersteld en keert de energie en balans terug. Je voelt je weer fit en herboren.

Wanneer Voetreflex?
Voetreflex is een aangename massage om uiteenlopende klachten te behandelen of om preventief klachten te voorkomen. Daarnaast is het een heerlijke, rustgevende massage voor iedereen die zichzelf een moment van ontspanning gunt.

Een Voetreflexmassage kan verlichting bieden bij:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Stres en burn-out
 • Maag- en darmklachten
 • Vermoeidheid en futloosheid
 • Slaapproblemen

Een serie behandelingen is over het algemeen voldoende om de problemen op te lossen of te verminderen. Mochten de klachten niet afnemen of verdwijnen, zullen in overleg bekijken hoe we een vervolgplan kunnen opstellen.

Wat is het effect van een Voetreflex?

Een Voetreflex behandeling brengt balans in je leven!

Het is een aangename manier om het lichaam tot rust en in harmonie te brengen. Het kan pijn bestrijden en veel verschillende klachten verminderen of verhelpen. Kortom Voetreflexmassage revitaliseert de energiestromen in jouw lichaam en brengt balans in jouw leven.

Afhankelijk van jouw klachten, zullen de effecten van een behandeling sterker worden naarmate je vaker komt. Na vier weken volgt een evaluatie. Daarbij kijken we samen hoe groot het positieve effect is van de behandelingen.

De effecten verschillen van persoon tot persoon en van klacht tot klacht en kunnen onder andere leiden tot:

 • Het herstellen van de natuurlijke energiebalans
 • Het verlichten van pijn
 • Verbetering van de doorbloeding in het lichaam
 • Verhoging van de weerstand en vitaliteit
 • Het verminderen van spanningen
 • Een verbetering van de werking van het spijsverteringskanaal

Voetreflex werkt aanvullend op de reguliere medische zorg en kan tot zeer goede resultaten leiden.

Wat kan ik verwachten tijdens en na een behandeling?

Tijdens de voetreflexmassage kun je verschillende reacties ervaren, zoals:

 • Slaperigheid
 • Vermoeidheid
 • Tintelingen
 • Een droge mond.

Als reactie op de therapie gaat jouw lichaam aan het werk om haar natuurlijke zelfreinigend vermogen herstellen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Direct na de behandeling tot enkele dagen erna kan dit tot reacties, in jouw lichaam en geest, leiden. Je kunt onder andere ervaren dat je meer ontspannen bent, fitter en energieker bent of dat de pijnklachten verminderen. Maar ook kan het leiden tot meer emotie of de klachten kunnen kortstondig verergeren. Dat zal echter tijdelijk zijn en na verloop van tijd verdwijnen deze korte termijneffecten weer. Daarna zal het herstelproces positief merkbaar worden. Voor een maximaal effect van de behandelingen is het goed om alle veranderingen die je na afloop voelt in jouw lichaam en geest te noteren, hierop kan de vervolgsessie op afgestemd worden.

Behandeling alleen op afspraak.

Hotstonemassage

Hotstone massage is het masseren met warme stenen en een eeuwen oud ritueel als basis voor ontspanning in deze moderne tijd. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 tot 12 cm. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht en warmtegeleidingen energieniveau. De stenen zijn licht, zacht en warm. Voor de hotstone massage worden de stenen opgewarmd in een verwarmd waterbad tot ongeveer 45 graden.

Met deze vorm van massage wordt olie gebruikt in combinatie met de warme stenen zodat je dieper bij de spieren komt.

Het effect van de massage: een betere doorbloeding, ontspannen van stijve spieren, stressvermindering en meer balans in het lichaam. De hotstone massage stenen zijn niet alleen een warmtebron. De stenen worden ook gebruikt als massage gereedschap om te masseren. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren.

Tarief: 60 minuten 50 euro

Sportmassage

Het doel is het genezen en voorkomen van blessures van sporters en niet­sporters. Door middel van diverse massagetechnieken op het lichaam worden de vastzittende spieren weer losgemaakt. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Sportmassage kan je toepassen als warming­up, coolingdown en als onderhoudsmassage.

Effecten die worden bereikt zijn:

 • verbetering van de doorbloeding
 • verbetering van de spierspanning
 • losmaken van verklevingen
 • verbetering van de stofwisseling

Tarief: 60 minuten €40,00

Cupping massage

Wat doet cupping voor u?
Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten. Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Wat is Cupping?
Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

 

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

 

Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning. Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:

 • Fybromyalgieklachten
 • Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
 • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

Cupping is verder aan te raden bij volgende indicaties:
Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.

Tarief: 60 minuten 40 euro